​​
Online reputatie
Klantbeoordelingen maken deel uit van uw online marketing

Waarom de mening van uw klanten verzamelen?


Beste makelaar,,

Zelfs als u bang bent om te maken te krijgen met negatieve beoordelingen (of het u gewoon niet kan schelen wat klanten denken), kunt u klanten toch niet tegenhouden om hun mening te geven op het internet of via sociale media. Het is dus het beste om feedback van klanten te accepteren en er op de juiste manier mee om te gaan.

In feite is de vergelijking eenvoudig: 
  • Als je goed werkt, krijg je goede recensies, hoge cijfers, veel aanbevelingen en uiteindelijk groei, continuïteit en winst.
  • Als je het niet goed doet, weet je tenminste wat je moet verbeteren.

Transparantie over uw prestaties wordt overal gedeeld door uw klanten, dus u kunt net zo goed de impact beheersen met InsurAdvice!

Kortom, u zult het begrepen hebben: tevreden klanten DIE HET ZEGGEN, trekken andere klanten aan die tevreden zijn en bereid zijn het te zeggen (cf. de opwaartse spiraal waar we het over hadden). Maak het dus gemakkelijk voor die klanten die u een plezier doen door een positieve beoordeling van uw bureau en uw diensten achter te laten.  

Denk er bijvoorbeeld aan hen een korte tevredenheidsvragenlijst per e-mail te sturen of hen een visitekaartje te geven met een QR om te scannen dat hen rechtstreeks naar een feedbackformulier brengt.

DE VOORDELEN VAN KLANTENBEOORDELINGEN ZIJN TALRIJK 
  • Klantbeoordelingen geven u een idee van wat klanten belangrijk vinden, wat hun werkelijke behoeften zijn, wat ze verwachten en wat hen frustreert, enz. Essentiële informatie die tegenwoordig min of meer gratis is, terwijl anders vaak duur marktonderzoek naar nodig is!  
  • U krijgt directe feedback over uw product of dienst. Hierdoor kunt u veel zaken verbeteren: de presentatie en informatie over de producten, de gebruiksvriendelijkheid van de webshop en het winkelproces, de klantenservice, de kwaliteit van de producten en diensten, enz. Kortom, u boort een onschatbare bron van feedback aan!  
  • Je verhoogt de conversie en daarmee je omzet. Goede reviews leiden tot meer aankopen, en dus een hogere omzet, en consumenten zijn bereid meer te betalen voor producten en diensten met (de meeste) positieve feedback.  
  • Online aanbevelingen versterken uw merk en u bouwt een betrouwbare online reputatie op. 
  • Met online reviews bewijst u dat u transparant communiceert. Door online reviews toe te staan en de interactie met klanten aan te gaan, staat u open voor de waarheid. 
  • Uw website of webwinkel zal gemakkelijker te vinden zijn. Beoordelingen maken immers deel uit van de "user-generated content" die zoekmachines altijd waarderen bij het indexeren van sites.  
  • En ten slotte verhoogt interactie en zeker positieve feedback ook de betrokkenheid van uw interne medewerkers.

Bent u geïnteresseerd in deze strategie en wilt u meer informatie over hoe u deze kunt toepassen om uw online zichtbaarheid te verbeteren?

Het is tijd om uw InsurAdvice account te activeren!  


Bron : https://1819.brussels/infotheque/marketing-vente-e-commerce/integrer-avis-clients-sur-internet






Online reputatie
Consult4You, Bruno Lambotte 24 november, 2022
Deel deze post
Labels
Archiveren