​​
Ontwikkel uw portfolio door klantbeoordelingen


Beste makelaar,,

Wist u dat meer dan 9 op 10 klanten online beoordelingen en commentaren raadplegen om hun keuze voor een dienstverlener te bepalen. Een goede klantenbeoordelingsstrategie is dus een cruciaal onderdeel van uw algemene bedrijfsstrategie.

Laat we eens kijken hoe u uw portfolio met klantenbeoordelingen kunt laten groeien:

Luister naar uw klanten

Luister goed naar wat uw klanten over u zeggen en houd een oogje in het zeil. Zij zijn degenen die bijdragen aan uw succes. Houd dus rekening met wat zij van u vinden. Weinig klanten zullen een onbekende dienstverlener blindelings vertrouwen. Ze vertrouwen meestal op de mening van andere klanten wanneer ze beslissen om een afspraak te maken. Ze zijn op zoek naar drie dingen om te controleren:

  1. prestaties;
  2. kwaliteit ;
  3. klantentevredenheid

Zorg er vervolgens voor dat u er zorgvuldig op reageert (vooral als de feedback negatief is). Zoals we in onze vorige nieuwsbrief hebben uitgelegd, door aandacht te besteden aan uw klanten, waardeert u hen en laat u uw prospects zien dat zij centraal staan.

Vraag om feedback

Hoe krijgt u voldoende kwaliteitsbeoordelingen? Vraag uw tevreden klanten om een recensie achter te laten met enkele relevante trefwoorden of een goede uitleg over de geleverde dienst. Helaas hebben klanten de neiging om alleen op eigen initiatief reviews achter te laten als ze teleurgesteld zijn in de dienst of het product. Negatieve reviews verdunnen met goede testimonials is een effectieve manier om uw naamsbekendheid en daarmee uw lokale SEO te vergroten.

Gebruik mond-tot-mondreclame

Zijn uw klanten tevreden over uw service en hebben ze u dat verteld? Gefeliciteerd! Deel deze positieve commentaren en meningen op al uw communicatiekanalen: sociale netwerken, website of nieuwsbrief. De kans is groot dat deze positieve getuigenissen nieuwe klanten overtuigen om u te vertrouwen.

Betrokkenheid bij uw gemeenschap

Zowel online als in het leven overtuigt u uw gemeenschap door uw betrokkenheid te tonen. Hoe doet u dat? Door een levendige relatie en uitwisseling te creëren. Heeft uw website een blog? Voed die regelmatig met kwaliteitsinhoud die uw klanten en prospects met interesse en nieuwsgierigheid zullen raadplegen. Of adviseer hen via uw nieuwsbrief. Een andere mogelijkheid: vul uw Google Business Profile correct in, dat biedt u een gratis venster op duizenden potentiële dagelijkse bezoekers.

Het benutten van klantbeoordelingen is een uitstekende manier om toekomstige prospects te overtuigen om u te verkiezen boven een concurrent, bovendien kost het u niks. Door een goede strategie voor klantbeoordelingenbeheer te ontwikkelen, verbetert u uw reputatie en zichtbaarheid. 

U bent overtuigd, maar u hebt nog vragen of u bent bang dat u geen tijd hebt om een goede opvolging van uw klantenbeoordelingen op te zetten?

Ontwikkel uw portfolio door klantbeoordelingen
Consult4You, Bruno Lambotte 6 december, 2022
Deel deze post
Labels
Archiveren
​​
Online reputatie